martes, 12 de junio de 2012


TEMA 12. EINES DE LA WEB 2.0: Webquest

En aquesta Unitat veurem què és una Webquest i els tipus de Webquest que existeixen. A més a més, investigarem quines són les seues parts que la componen i per últim, exemples de Webquest.

Definició de Webquest
            Una Webquest és una manera d’utilitzar didàcticament internet. A més a més, també podem dir que s’utilitza com a una activitat de recerca d’informació, de manera guiada. L’activitat es centra en l'ús de la informació, anàlisi i síntesi de la informació, més que en la recerca en sí mateix. Es molt interesant, ja que els alumnes poden treballar de manera autònoma construint el seu propi coneixement. El docent orienta tot el procés, actuant di guia.

Tipus de Webquest
            En quant al tipus de les Webquest, trobem dos tipus: Webquest a curt termini i Webquest a llarg termini.
            Pel que fa a les Webquest a curt termini, diem què és l’adquisició i integració del coneixement d’un determinat contingut d’una o diverses matèries. Aquesta Webquest es dissenya per a ser acabat d’un a tres períodes de classe.
            En canvi, la Webquest a llarg termini, es dissenya per a realitzar-la en una setmana o en més d’una classe. Per tant, açò fa que implica major nombre de tasques, i solen culminar amb la realització d’una presentació amb una eina informàtica.

Parts d’una Webquest
Una Webquest està composta per 6 parts: Introducció, tasca, procés, avaluació, conclusions i orientació per al professor.
En la introducció és on presentem el plantejament general de la Webquest a tot el grup.
En aquesta part, tasca, s’identifica l’objectiu final de la Webquest, i és on s’indica allò que ha d’elaborar-se a l’acabar la Webquest.
En el procés, s’indiquen les activitats i passos que han de realitzar-se i on es presenten els recursos.
En avaluació, s’indiquen els aspectes que van a valorar-se i de quina manera van a valolar-se.
Finalment, trobem dues parts, la conclusió en la que apareixen unes reflexions finals i orientacions per al professor, on apareixen suggeriments per a utilitzar la Webquest en classe.

Exemples de Webquest
Totes aquestes direccions són exemples de Webquest on podem veure els diferents tipus que hi ha:









No hay comentarios:

Publicar un comentario