martes, 12 de junio de 2012


PRÀCTICA DE GOOGLE SITES
L’objectiu principal de la realització d’aquesta pràctica era conèixer una de les eines més importants per al disseny Web que presenta Google. El seu nom és Google Sites. Aquesta aplicació es podria dir que és una barreja de bloc i de wiki, ja que permet a qualsevol usuari fer la seva pròpia web sense necessitat de coneixements de programació. L'accés es realitza a través del compte de Gmail o d'un compte de Google. A continuació posem una sèrie d'enllaços d'exemple:

Per tal de començar a utilitzar aquesta eina, el primer que ha de fer l’usuari és disposar d'un compte de gmail i dintre del cercador Google escriure Google Sites. Una vegada seleccionada la pàgina de tota la llista, ha d’introduir el seu nom d'usuari i contrasenya de gmail.
Entorn de treball de Google Sites
-       Edició Web. A partir de la plantilla que selecciona l'usuari, és possible canviar les diverses pàgines que existeixen per defecte i afegir la informació que considerem necessària per a configurar la nostra pròpia web.
-       Creació Web. Permet la creació d'una nova pàgina dintre de la plantilla ja existent, a més d'establir el nivell dintre de la Jerarquia. Una opció molt interessant és la possibilitat que la web afegida tingui format pàgina normal, anunci, arxivador o llista.
-       Accions en la Web. Es poden distingir tres grans opcions: accions de la pàgina, plantilles de la pàgina i accions del lloc.
-       Compartir en la Web. Entre les accions mes importants que disposa estan l'administració del lloc i la configuració dels permisos de la Web.

Creació d’una pàgina web de Google Sites

Per tal de crear una pàgina web a Google Sites, s’observen les següents opcions:

-       Assignar un nom a la pàgina. L'usuari donarà el nom identificatiu de la Web.

-   Seleccionar una plantilla. Permet determinar com és el format que tindrà la web, no es refereix a temes d'estil: Pàgina web normal, en format anunci com un bloc, format arxivador que permet pujar arxius i finalment el format llista.

-  Seleccionar ubicació. D'aquesta manera és possible determinar de quina part de la jerarquia de la web estarà situada la nova pàgina.

Opció compartir de Google Sites
És un dels apartats més importants en la realització de la nostra pràctica, ja que té a veure amb l’administració del lloc. Aquestes són les diverses opcions que existeixen:
-     Activitats recents del lloc. De forma resumida congregarà tots els últims esdeveniments realitzats en la pàgina.
-       Pàgines. Mostra com és la jerarquia de la pàgina dissenyada.
-  Arxius adjunts. Reflecteix tots els arxius que s'han pujat, existeix la possibilitat que l'administrador pugi els arxius de forma manual.
-       Plantilles de pàgines. Indica la forma que tindrà el nou element afegit.
-   General. Recull tota la informació del lloc, nom, descripció, possibilitat d'habilitar Google Analytics
-      Compartir i permisos. A partir de l'enllaç podem determinar qui podrà visitar la pàgina.
-      Presentació del lloc. Permet modificar la disposició de la Web com si anés un bloc.
-      Colors i Temes/Fons. Fa possible el canvi de tota l'artística de la Web.









No hay comentarios:

Publicar un comentario